Arvokkaat Arabia Astiat Kiinnostavat Keräilijöitä

post thumb
Keräilyharrastus
kirjoittanut Hemron/ 17 Jan 2022

Arvokkaat Arabia Astiat Kiinnostavat Keräilijöitä

Arvokkaat Arabia astiat saattavat olla jopa satasten arvoisia. Niistä voi tehdä löytöjä kirpputoreilla tai esimerkiksi vanhojen tavaroiden liikkeissä, jotka ostavat kuolinpesien ja mökkien irtaimistoja. Keräilijät tuntevat harvinaiset Arabian astiat ja ovat hintatietoisia. Myös moni kirpputorimyyjä tuntee vanhojen astioiden arvon, niinpä löytöjen tekeminen on takavuosia harvinaisempaa. Jos asiaan perehtymättömälle tulee ajankohtaiseksi vaikka kuolinpesän irtaimiston myynti, kannattaa kääntyä osto- ja myyntiliikkeiden puoleen.

Käyvätkö arvokkaat Arabia astiat kaupaksi?

Keräilijät ovat valmiita maksamaan arvokkaista astioista markkinahinnan, sillä he ovat hyvin tietoisia astioiden kysynnästä ja arvosta. Osto- ja myyntiliikkeiden lisäksi vanhoja astioita voi myydä omalla kirpputoripöydällä tai netin huutokauppa- ja kirpputoriryhmissä. Hyvin suosittuja osto- ja myyntipaikkoja on useita. Myyntiehdoista kuitenkin kannattaa olla netissä tarkka ja sopia selkeästi postituksen maksaja.

Onko omassa kaapissasi Vanhaa Arabiaa tai haluaisitko kerätä jotain tiettyä sarjaa? Vanhat maitokannut ovat etsittyjä ja kysyttyjä. Arabian Papukaija -maitokannu 1940-luvulta on haluttu ja siitä voi joutua maksamaan 250 euroa. Muutkin maitokannut ovat kysyttyjä ja varsinkin ehjien hinnat ovat korkeita. Muita haluttuja astioita ovat Arabian 1960- ja 1970 -lukujen retrokupit.

Suomalaisia kahvikuppeja ostetaan toiselle puolelle maailmaa

Aasialaiset keräilijät ovat innostuneet Arabian kupeista, erityisesti Raija Uosikkisen Koralli -kupit myydään käsistä. Uosikkisen suunnittelema kuppi oli tuotannossa 1983 – 1987. Kuppi on aika vaatimaton, siksi kauppiaat ihmettelevät, mikä siitä tekee niin kiinnostavan. Yksi selitys on, että kupin vaaleanpunainen ja ruskea väritys viehättävät aasialaisia naisia. Värien lisäksi pohjoismaista eksotiikkaa huokuva kuvio on toinen kiinnostuksen kohde.